baby-shoes_color
LOGO2_L (2)
moon-684130

BEHANDLING - KOLIK

Hjælp og behandling til kolikbabyer

Hvordan får du hjælp til at lindre kolik, er det helt store spørgsmål, som mange stiller. Her er vores bedste bud på, hvordan du opsøger hjælp og i hvilken rækkefølge:

 

Læge og sundhedsplejerske
Først og fremmest skal du tale med din læge og sundhedsplejerske. Du skal have vished omkring, at der ikke er tale om decideret sygdom, førend du kan afprøve andre koliklindrende råd. Samtidig er det vigtigt, at sundhedsplejerske har din baby i hænderne for at kunne vurdere din babys udvikling og forhåbentligt give dig ro omkring den del.

I samme ombæring skal du også kigge efter, om der er tale om refluks (evt. Silent refluks). Det er rigtig godt at få afklaret hurtigt, da du kan lindre det med forskellige midler i samarbejde med din læge.

 

Kranio-sakral terapeut, BodySDS eller kiropraktor
Det er en god idé at opsøge en kropsterapeut, som har forstand på lindring af babyers gråd og uro. Der kan være meget at hente, hvis din baby har en skævhed i ryg, nakke eller ryg, som giver uro. Undersøg markedet grundigt, for det er vigtigt, at du benytter dig af en behandler, som har styr på babyer og også gerne kolik.

 

 

Kropsbehandlinger

Kiropraktor

For mange kolikbabyer kan det betale sig at komme til kiropraktor som én af de første ting, når du opdager uro og gråd. Der er så mange babyer, som bliver trykket under fødslen, at nogle hospitaler har overvejet at indføre et fast tjek af babyernes nakkehvirvler, når de er på hospitalet. Vælg en kiropraktor, som har gode erfaringer med babyer.

 

Zoneterapi

For mange babyer kan det føles rart at blive trykket på kroppen. Det kan give en ro, og for mange kolikforældre kan det også give en pause, da babyerne bliver trætte bagefter.

Zoneterapi til babyer går ud på at trykke på udvalgte punkter på kroppen men ofte fokuseret på fødderne. Vi ved, at rigtig mange kolikfamilier har fået god hjælp fra dygtige zoneterapeuter, og det kan være, at det er den behandlingsform, som kan gøre en forskel for din baby. Vi anbefaler, at du er meget opmærksom på din babys reaktion efter behandlingen. For nogle babyer giver det mere uro end ro, og så skal du måske afprøve en anden behandlingsform istedet.

Kranio sakral terapeut

Mange kolikforældre har held med at finde en kranio sakral terapeut, som kan gøre en forskel for deres babyer. De trykker og mærker på din baby, og hjælper med at lægge en strategi for at få ham/hende i bedring.

 

De kranio sakral terapeuter, som er særligt specialiserede i kolikbabyer er kendt for at gøre en stor forskel for kolikbabyer. Da de har holdt rigtig mange kolikbabyer i deres hænder, så holder de også øje med tegn på refluks (silent refluks), forstoppelse, køresyge og andre fysiske symptomer.  

BodySDS

BodySDS’ere arbejder med blide tryk og en holistisk tilgang til krop og sind hos mennesker. De dygtige BodySDS’ere har derfor en veludviklet intuition og har altid et godt råd til udbedring af skader.

Kontakt os, hvis du ønsker en anbefaling til en dygtig BodySDS-terapeut. Marie Vittrup (som er en del af KolikTAKTIK-teamet) er erfaren BodySDS-behandler og har et stort og kvalificeret netværk over hele landet, hvis ikke du kan komme til København, hvor hun praktiserer.


 

Forside |Alt om kolikLær TaktikkenBlog | Køb onlineforløb | Om os |Mit univers |

 

Copyright  2018 KolikTAKTIK