Kan du ødelægge stemningen?

marts 6, 2018 Katja Eriksen

Din baby og dig ligger på gulvet og kigger på legetøj i tusinde farver. Humøret er højt hos jer begge, og du forsøger at nyde en lille stund uden uro og gråd. Du beslutter dig for at rulle din baby om på maven, da du ved, at det giver styrke til nakke og ryg. Din baby bryder sig ikke om at se verden fra den vinkel, og bliver ked af det. Faktisk fortsætter gråden pludselig i det uendelige. Du fortryder, at du ødelagde stemningen og skælder dig selv ud.

Kolikbabyer er lidt mere trætte og urolige end babyer uden kolik, og derfor kan det også være en udfordring at finde det gode tidspunkt at udfordre sin baby på fysiske øvelser. Det er naturligvis vigtigt at lægge sin baby på maven, men det er også vigtigt at nyde de små, glade stunder uden at føle behov for at bruge dem til at bedre udviklingen.

DAGENS TAKTIK
Som forælder til kolikbabyer vil du opleve masser af situationer, hvor du kan tolke det, som om at du har lavet en fejl, som har fået din baby til at græde. Fortæl dig selv, at du gør dit bedste – og det er ikke din skyld, at der opstår endeløs gråd og uro.

LANGSIGTET TAKTIK
På de dage hvor du er helt fladmast, så sænk ambitionerne på at udvikle motorikken på din baby til et absolut minimum – og gem de udfordrende øvelser til dage, hvor du selv er i overskud og kan rumme lidt ekstra uro.

Kærlige hilsner
Majbritt og Marie