baby-shoes_color
LOGO2_L (2)
moon-684130

Find glæden

Glæde

Det er ikke sjældent set, at nydelse, glæde og humor er en svær størrelse i et hjem med kolik. Gråden, usikkerheden, stressen, søvnløsheden og potentielle skænderier bidrager ikke til den gode stemning. Derfor bliver du nu stillet over for en opgave, som du sjældent har behøvet at bruge energi på, nemlig at få glæde ind i dit liv som modvægt til den dårlige stemning, og de udfordringer, I står overfor.
Glæde er vigtig ift. at balancere kaos, gråd og manglende søvn. Din baby kan mærke, om du bringer nydelse, glæde og humor ind i de forskellige situationer i løbet af dagen.

Nydelse er følelsen, som kun kan opstå, når du giver slip på de dårlige tanker og frygten og dvæler et øjeblik ved en situation, en person eller en genstand. Eks. din baby, som nyder at kigge på nyt legetøj. Eller synet af din kæreste, som træder smilende ind af døren. Eller din morgenmad, som måske er kastet ned på tallerkenen, men godt kan nydes alligevel.

Du kan føle glæde ved at noget udvikler eller ændrer sig. Det kan være glæden over, at din baby udvikler sig og begynder at kunne flere ting. Det kan være glæden over at få lov at få en lille pause og et langt bad.

Humor er grin og latter. Det er en måde at fordøje oplevelser og følelser på og dele hinandens synspunkter på en drillende og legende måde. Mange mennesker værdsætter humor rigtig højt, fordi det løfter stemningen og bringer folk tættere på hinanden.

 

Kolikstatistik:
Vores 130 tidligere kolikmødre beskriver den manglende glæde både under og efter kolikforløb på følgende måde:

Jeg bliver meget nemt stresset og “falder tilbage” i den gamle rolle. Er mere grådlabil og har vel en snert af stress siddende i kroppen

Og en anden beskriver generne sådan her:

Jeg har en stor knude i maven ved tanken om hele hans første leveår og jeg får angst-lignende reaktion ved at høre ham eller andre små børn græde.

 

Det syvende og sidste tema i vores onlineforløb er glæde, og her får du en stærk metode og værktøjer til at bevare det gode humør, selv i de mest frustrerende situationer. Det kræver en ufattelig styrke at vende en dårlig dag til en god dag – men du kan selv bestemme.

Lyder det vildt? Vi garanterer, at dit humør er bedre, når du har afsluttet forløbet.

Kærlighed

Når de smukke, gravide maver strutter, er det ofte på baggrund af kærligheden mellem to mennesker. Mange nærer allerede stor kærlighed til den lille ufødte baby, som bare venter på at sprede glæde i verden. For kolikforældre bliver den søde forventningsglæde afløst af løftede øjenbryn og en indre uro over, om der nu er noget galt med min baby, siden han/hun græder så meget? Har jeg forventet for meget af min barsel? Er jeg helt galt på den, når jeg synes, at jeg er alt for træt – og min baby alt for urolig? Når visheden om kolik eller koliklignende tilstande rammer én, så ændrer det jo sjældent ved kærligheden til ens baby, men det ændrer fokus, og det kan have en betydning for, hvordan kærligheden opleves.

Essensen af at sætte børn i verden er kærlighed. Men kærligheden bliver i den grad udfordret, når vi som mennesker bliver rystet på den måde, som man bliver, under et kolikforløb. Måske sidder du med en oplevelse af, at du ikke har den grundlæggende stærke kærlighed til din baby? Måske kan du ikke længere huske, hvorfor du elskede din mand eller partner, fordi I går skævt af hinanden? Måske har du glemt fornemmelsen af, hvem du selv er, fordi du over så mange uger har tilsidesat dig selv til fordel for din baby? Alt sammen er helt normalt og helt okay. Din kærlighed vil vokse igen, og du skal ikke være nervøs for jeres relationer på kryds og tværs. I kommer igennem kolikforløbet sammen, og den grundlæggende kærlighed mellem jer bidrager til at komme stærkere igennem den.

Kolikstatistik:
Da vi spurgte 130 tidligere kolikmødre, hvad der havde påvirket dem mest efter kolikforløbet er det blandt andet parforholdet, som bliver nævnt. Mange nævner ‘udfordrede parforhold’, sårbare parforhold’ og ‘manglende forståelse for hinandens reaktion på kolikken’.

Kærlighed på dagsordenen som sjette tema i vores onlineforløb. Vi ønsker nemlig at sikre, at der er plads og ro til kærlighed mellem dig og din lille baby – og ikke mindst i jeres parforhold.

Du får den sikre metode til at holde sammen, selvom hele familien er i undtagelsestilstand – og overskuddet er lig nul.

info@koliktaktik.dk

 

 

 


 

Forside Alt om kolik Lær TaktikkenBlog | Køb onlineforløb | Om os | Mit univers

 

Copyright  2018 KolikTAKTIK