baby-shoes_color
LOGO2_L (2)
moon-684130

Forstå din baby

Magtesløshed

Magtesløshed er den følelse, der opstår, når vi ikke kan tage handling på en situation eller en ubehagelig/uhensigtsmæssig følelse. Relateret til kolik, er det ofte forbundet med en følelse af ikke at kunne afhjælpe gråd, uro og ulykkelighed. Magtesløsheden over ikke at få støtte og forståelse – og magtesløshed i forhold til sundhedsvæsen og sundhedsplejerske, som sjældent kan eller vil hjælpe og kun anbefaler at ’give det tid’. Oven i dette kommer tilhørende følelse af magtesløshed ved, at man ikke ved, hvornår kolikforløbet slutter.

Der er sket en stor udvikling inden for de seneste 100 år for os mennesker, når det drejer sig om at have kontrol over os selv, vores kroppe og alt omkring os. Mange eksperter fortæller, at det udfordrer os, når vi er overladt til naturens kræfter, som man f.eks. er under graviditet, fødsel og i den første tid som mor og far (partner). Vores netværk er mere spredt over hele landet og måske endda over hele verden. Vores familiestruktur og -bånd er ligeledes blevet mere åben og derfor ikke-givet. Derfor har vi heller ikke nødvendigvis den samme nære kontakt til f.eks. fætre, kusiner, niecer og nevøer som tidligere. Vi skal i højere grad selv ud og gøre vores erfaringer og mange må ty til at læse og høre om forældreskabet, og derfor står mange også over for en helt særlig og rigtig spændende udfordring, når de holder deres baby i hænderne første gang.

Kolikbabyer kræver ekstra mange ressourcer. I ”gamle dage” blev de kaldt besværlige babyer og hele netværket forstod og havde indsigt i det besværlige ved håndtering af babyen og støttede ekstra op om familien. I dag er risikoen for følelsen af magtesløshed forøget, fordi vi er vant til at kunne tøjle, måle og kontrollere vores krop og selv tage handling på de fleste af vores udfordringer. Og her står du med en baby, som ikke kan fortælle, hvad der er galt – og lægen siger bare, at det er kolik, og at det nok skal gå over. Dit netværk har ikke indsigt i din hverdag og jeres udfordringer, og det kan være svært at turde bede om hjælp. Samtidig er du ved at dejse om af træthed, måske knaser parforholdet, og du er bange for, hvordan relationen til din kolikramte baby bliver, hvis du fortsat skal være så presset.

Kolikstatistik:
Én af vores tidligere kolikmødre beskriver det hårdeste under kolikperioden på denne måde:

Hjælpeløshed ved ikke at kunne afhjælpe sønnes maveproblemerne, ikke ret meget søvn = lettere irritabel, let til tårer – græd sammen med sønnen.Hjælpeløshed ved ikke at kunne afhjælpe sønnes maveproblemerne, ikke ret meget søvn = lettere irritabel, let til tårer – græd sammen med sønnen.

En anden beskriver det på denne måde:

Magtesløshed – ikke vide hvad der er galt og ikke føle at man slår til! Et barn der græder – det er der ingen der syntes er sjovt! Ingen søvn – man kan overleve ingen søvn i en periode, men ikke i 5 måneder som min søn havde kolik, der er man på desperationens rand.

Det tredje tema i vores onlineforløb er magtesløshed. Her får du en metode til at håndtere ovenstående spørgsmål og bliver nænsomt guidet gennem følelsen og ind i at have overblik, styrke og mod.

info@koliktaktik.dk

 

 

 


 

Forside Alt om kolik Lær TaktikkenBlog | Køb onlineforløb | Om os | Mit univers

 

Copyright  2018 KolikTAKTIK